Corecții

În cazul în care facem o eroare factuală într-un material, o corectăm și adăugăm o notă în partea de jos al articolului care explică ce a fost schimbat, alături de data modificării. O evidență a tuturor corecțiilor publicate în ultimii ani este păstrată mai jos.

În cazul în care o greșeală este substanțială, vom retrage un articol și vom lăsa o explicație a erorii și a circumstanțelor care au permis apariția acesteia. De asemenea, vom publica o astfel de corecție pe aceleași canale de socializare pe care a fost publicat originalul, pentru a ne asigura că aceasta este văzută pe scară largă.

În cazul în care o eroare a fost făcută într-un format care nu poate fi editat, cum ar fi anumite postări pe rețelele de socializare, ștergem postarea incorectă și publicăm o corecție pe același canal.

De asemenea, menționăm în partea de jos a articolelor noastre orice actualizări, clarificări sau informații noi care au fost adăugate după publicare.

Dacă considerați că am făcut o eroare factuală într-un articol, vă rugăm să ne contactați prin intermediul paginii noastre de contact pentru a detalia presupusa greșeală și pentru a demonstra de ce este eronată. Solicitările privind o rectificare vor fi analizate de verificatorii de fapte, în consultare cu editorii lor regionali. Considerăm că solicitările care sunt fanteziste, nefondate, insultătoare, amenințătoare sau evident de tip spam coordonat nu necesită un răspuns din partea noastră.

Dacă considerați că ne-am încălcat angajamentele față de Rețeaua Europeană de Standarde pentru Verificarea Faptelor (European Fact-Checking Standards Network - EFCSN) sau față de codul de principii al IFCN, puteți trimite o plângere prin intermediul procesului explicat aici.

Aici este o listă a corecțiilor efectuate:

24 aprilie 2023 Numele Dr. Stoilko Apostolov a fost corectat. - See the article
31 martie 2023 Descrierea ultimei imagini a fost corectată pentru a spune DALL-E în loc de Midjourney. - See the article
6 aprilie 2022 Numele fotografului AFP Ronaldo Schemidt a fost corectat în paragraful 12. - See the article
3 ianuarie 2022 Acest material a fost actualizat pentru a corecta data de „26 noiembrie 2021” în „25 noiembrie 2021” în paragraful 32. - See the article
24 septembrie 2021 Acest articol a fost actualizat pentru a adăuga un cuvânt lipsă în paragraful 22 pentru a clarifica faptul că „(oxidul de grafen) nu este inclus în compoziția” vaccinurilor Covid-19. - See the article