Nu, președintele Iohannis nu a schiat fără mască recent, fotografiile sunt din 2019
- Acest articol este mai vechi de un an.
- Publicat pe 1 februarie 2021, la 17:28
- Actualizat pe 1 februarie 2021, la 17:30
- 2 minute de citit
- De: AFP România
Copyright © AFP 2017-2025. Orice utilizare comercială a acestui conținut necesită un abonament. Faceți clic aici pentru a afla mai multe informații.
Fotografiile au fost publicate pe Facebook pe 31 ianuarie 2021. În această postare, distribuită de peste 100 de ori, textul care introduce fotografiile spune: „Unde-i masca?”.
În comentarii, un utilizator a spus: „Prostii stau cu masca ,eventual mai punem una ,doua si desteptii fara. Ce sa mai intelegi din tot circul asta?” Un alt utilizator a comentat: „Masca e doar pt saraci... Cei bogati no poarta... Lafel si vaccinurile... Ce naiba sa fim serioși”.
Afirmația este înșelătoare. Acestea sunt fotografii făcute în martie 2019, când președintele Iohannis a plecat la schi în stațiunea de schi Păltiniș, așa cum a scris presa din acea vreme publicând aceleași fotografii, aici și aici. Potrivit articolului Hotnews din 2019, fotografiile au fost postate pentru prima dată de un bărbat pe nume Ionut Bringle (omul de lângă președinte în a doua fotografie) pe pagina sa de Facebook. El a declarat atunci pentru Hotnews că l-a întâlnit pe președinte pe pârtiile din Păltiniș. Fotografiile nu mai apar pe contul său.
Primul caz de coronavirus în România a fost înregistrat pe 26 februarie 2020. Măsurile de reducere a răspândirii virusului au fost introduse treptat, iar purtarea unei măști în public a devenit obligatorie pentru întreaga țară pe 5 noiembrie 2020.
Președintele Iohannis este un schior pasionat, iar Păltiniș, o mică stațiune de schi aproape de orașul său natal, Sibiu, este una dintre destinațiile sale preferate. Pe 30 ianuarie, 2021, Iohannis fost filmat la schi la Păltiniș, la o zi după ce un incendiu a ucis opt persoane într-unul din principalele spitale Covid din București. În videoclip, președintele poartă o mască și ochelari de protecție, iar publicul îl poate recunoaște după vocea sa.
Conform cifrelor oficiale, coronavirusul a infectat peste 730.056 de persoane în România, iar peste 18.400 și-au pierdut viața.
Există un conținut pe care ai vrea ca AFP să îl verifice?
Contactează-ne