Cristalele lichide nu sunt receptori de câmpuri electromagnetice și nu transformă oamenii în zombi

Copyright AFP 2017-2023. Toate drepturile rezervate.

Un videoclip de două minute care include secvențe de la o conferință din 1996 a unui presupus profesor de teologie numit Pierre Gilbert susține că guvernele au planificat în secret pandemii și vaccinare obligatorie pentru a controla mințile oamenilor. Gilbert este un predicator creștin care a anunțat că până în anul 2000 oamenii vor fi transformați în „zombi” prin vaccinare și lumea se va sfârși. Afirmațiile sale despre presupusele cristale lichide din vaccinuri controlate prin ultrasunete sau unde electromagnetice sunt false și niciuna dintre ele nu poate fi aplicată în actuala pandemie de Covid-19, așa cum experții au explicat pentru AFP.

„Urgent distribuiţi până nu-l blochează!”, spune această postare pe Facebook din 16 octombrie 2021 care include un videoclip în franceză dublat în engleză și subtitrat în română în care Pierre Gilbert, prezentat ca profesor de teologie, spune că guvernele vor crea infecții pentru a face vaccinări care controlează mintea. Postarea a fost distribuită de peste 14,000 de ori de atunci. Un videoclip similar cu dublat tot în engleză a fost postat aici pe 31 august 2021 și a fost distribuit de aproape 3,000 de ori de atunci.

Bărbatul identificat ca Pierre Gilbert susține în videoclipuri că într-un viitor ipotetic, vaccinurile vor avea cristale lichide și vor fi folosite pentru a controla umanitatea prin unde electromagnetice: „Vor introduce cristale lichide în aceste vaccinuri care se vor încorpora în celulele creierului tău și vor deveni micro receptori de câmpuri electromagnetice trimise de unde ultrasonice de frecvențe foarte, foarte joase care te vor împiedica să gândești; te pot transforma în zombi”.

Captură de ecran a postării false pe Facebook realizată pe 17 noiembrie 2021.

Diferite versiuni ale videoclipului care îl arată pe Pierre Gilbert au circulat anul acesta în alte limbi, cum ar fi sârbă și mai recent în germană cu interpretări că predicatorul descrie actuala pandemie de Covid-19 și campaniile de vaccinare.

Cine este Pierre Gilbert

Nu există multe informații disponibile despre Pierre Gilbert. Acesta este un predicator evanghelic din Quebec care spune că este acupuncturist și naturopat și a trăit mai ales în Statele Unite și Bahamas. După cum explică el în timpul discursul său din 1996 (nu 1995), el crede că poate prezice când și cum se va întâmpla sfârșitul lumii pe baza înțelegerii sale a Bibliei.

El a criticat faptul că copiii învață teoria evoluției la școală, spunând că „oamenii au fost plătiți să spună că știința a dovedit că suntem produsul unui lung lanț evolutiv”. El descrie „distrugerea biologică” a umanității planificată de un așa-numit „guvern mondial” de-a lungul secolelor, datorită „furtunilor electromagnetice” făcute posibile de descoperirile lui Nikola Tesla asupra electricității.

Gilbert susține că „aceste evenimente ei (Casa Albă, centru al Guvernului Mondial după el) le pot aștepta cu certitudine pentru că le vor provoca (...) termenul limită pentru proiectul lor este anul 2000”. Videoclipul distribuit pe Facebook omite această parte a discursului său, deși a venit doar câteva minute mai târziu (la 7:24 în acest videoclip). Articole care i se atribuie sunt încă publicate pe site-ul său, despre religie și teorii ale conspirației care susțin că pandemia de Covid-19 este „escrocheria secolului”.

Cristalele lichide nu sunt „receptori”

Conform afirmațiilor false ale lui Gilbert, vaccinarea urmărește să introducă „cristale lichide” în creierul oamenilor care să fie folosite ca „receptori” ai „câmpurilor electromagnetice trimise de unde ultrasonice de frecvențe foarte, foarte joase care vă vor împiedica să gândiți” și „vă pot transforma în zombi”. Videoclipul arată și o fotografie a unui text intitulat „Cristale lichide în sistemele vii”. Din ceea ce este vizibil, textul nu menționează posibilitatea exploatării cristalelor lichide pentru „controlul minții” la oameni.

Cristalele lichide, o stare între forma solidă și cea lichidă, sunt folosite în produse de zi cu zi, cum ar fi ecranele LCD, inelele ce arata starea de spirit și săpunul, așa cum explică acest scurt videoclip de la Institutul pentru Materiale Avansate și Cristale Lichide de la Universitatea Kent.

Autorul articolului, „Glenn H. Brown, este un chimist american renumit care a jucat un rol major în renașterea cercetării cristalelor lichide în anii 1960”, a declarat pentru AFP Belgrad Michel Mitov, director de cercetare la CNRS și investigator principal al temei cristale lichide la Centre d'Elaboration de Matériaux et d'Etudes Structurales (CEMES) din Toulouse, într-un email din 15 aprilie 2021. Utilizarea cristalelor lichide în vaccinuri în scopul controlului minții „nu fac obiectul articolului și nu cunosc vreo astfel de afirmație în scrierile lui GH Brown sau ale altor cercetători”, a spus Mitov. Datorită reacției lor la căldură, ele pot fi utilizate și în medicină, de exemplu în terapia țintită în cancer.

„Cristalele lichide nu sunt receptori de câmp electromagnetic. Sunt structuri cristaline care, într-un substrat, își schimbă orientarea în funcție de temperatură sau presiune, ceea ce are ca efect modificarea „culorii” sau reflectivitatea lor”, a spus și Hélène Galiegue, profesor asistent la Școala Națională de Aviație Civilă din Franța și specialist în electronică și telecomunicații pentru AFP într-un email din 13 aprilie 2021.

„Cristalele lichide nu sunt, după calitatea lor, receptori de câmpuri electromagnetice”, a fost de acord și Mitov. „Un cristal lichid este o stare a materiei, nu este o substanță care se adaugă materiei biologice, ci materia în sine este cea care se organizează în cristal lichid. Prin urmare, un cristal lichid nu este în mod inerent o substanță nocivă”, explică Mitov. Cristalele lichide există în mod natural, sunt „pretutindeni în materia vie”, a spus el, adăugând că „nu există viață fără cristale lichide”. „Materia se organizează, datorită lor, între ordine și dezordine și permite o serie de procese esențiale vieții”, a adăugat Mitov.

Cristalele lichide nu pot fi transformate în „receptoare” fixate în creierul nostru. „Ar fi evacuate cu lichidul care le conține”, spune și Galiègue. Mai mult, pentru ca un microreceptor să transforme undele sonice în unde electromagnetice, „ar trebui să aibă baterii integrate”, pe care cristalele lichide nu le au și nu sunt.

Undele electromagnetice și sonice „sunt de naturi complet diferite”, explică Galiègue. Primele „se propagă fără suport (funcționează chiar și în vidul spațiului) cu viteza luminii”. Între timp, „undele sonore sunt vibrații mecanice: ale aerului, ale apei, ale unui instrument muzical”.

Mitov a mai subliniat că „ultrasunetul este o undă cu o gamă de frecvență foarte înaltă, astfel încât undele de joasă frecvență nu pot fi ultrasunete”, contrar a ceea ce susține Gilbert.

ARNm din vaccin, sub concentrația necesară pentru dezvoltarea fazelor de cristale lichide

Una dintre postările de pe Facebook care distribuie o altă versiune a videoclipului Pierre Gilbert susține că acesta „vorbește despre ... cum cristalele lichide (oxid de grafen) își vor prelua gazda prin frecvențe radio electromagnetice”. Dar oxidul de grafen nu poate fi găsit în vaccinurile Covid-19, iar componenta ARNm din vaccin are o valoare mult sub concentrația necesară pentru dezvoltarea fazelor de cristale lichide, au declarat experții pentru AFP.

Profesor universitar doctor Viorel Cîrcu de la Facultatea de Chimie a Universității București a explicat că „moleculele unui anumite substanțe (depinzând de structura chimică a acesteia) se pot organiza la un moment dat, formând o fază de cristal lichid, sub influența a doi factori: fie temperatura (prin încălzirea lor - acestea se denumesc cristale lichide termotrope) sau un solvent (amestecarea cu un solvent, în cele mai multe cazuri apa - acestea se denumesc cristale lichide liotrope)”.

„Am putea spune că deja avem cristale lichide în organism și introducem zilnic în organism alte cristale lichide (inclusiv prin hrană sau medicamente)”, a spus profesorul pentru AFP într-un e-mail din 17 noiembrie 2021. O serie de informații despre acest subiect pot fi găsite aici.

„De asemenea, se cunoaște faptul că atât ADN-ul, cât și ARN-ul pot forma astfel de faze de cristal lichid cu apă (aici)”, a spus Cîrcu „Inclusiv grafena și oxidul de grafenă se pot organiza în faze de cristal lichid în apă sau solvenți organici (aici)”. Grafenul și oxidul de grafen sunt două substanțe care au fost menționate intens în știrile false despre vaccinuri în acest an. Însă „pentru a se forma astfel de faze liotrope sunt necesare concentrații foarte mari (cantități mari de substanțe dizolvate în apa)”, a adăugat el.

Dar „chiar imposibil ca soluția de vaccin care se injectează sa fie atât de concentrată (mai mare de 100 mg/ml, conform studiilor existente cu privire la fazele de cristal lichide ale ARN-ului)”, a spus Cîrcu. „De exemplu, în prospectul vaccinului Pfizer, o doza de 0.3 ml contine 30 micrograme de tozinameran (acel ARN mesager), o valoare foarte mica, mult sub concentratia necesara dezvoltarii de faze de cristal lichid”, a adăugat el. În plus, „după inoculare aceasta se dilueaza în organism, fiind aproape imposibilă reorganizarea acesteia”, a conchis Cîrcu.

Un lucrător medical arată fiole de vaccin BioNtech-Pfizer împotriva Covid-19 în timpul vaccinării populației cu vârsta cuprinsă între 12 și 17 ani pe un stadion din orașul San Juan, suburbia Manila, pe 3 noiembrie 2021. ( AFP / Ted ALJIBE)

AFP a confirmat deja cu experți că oxidul de grafen - o substanță derivată din grafen, care poate avea până la 50-60% oxigen - nu este un ingredient al niciunui vaccin Covid-19 aprobat de UE sau OMS. Componentele vaccinurilor Covid-19 sunt publicate de autorități pentru Pfizer-BioNTech, Moderna, AstraZeneca și Janssen și nu includ oxidul de grafen în compoziția lor.

Niciun „zombi” în genocidul planificat al tutsi din Rwanda

Gilbert îi spune publicului său „să-și amintească de Rwanda” ca dovadă că afirmația sa conform căreia tehnologia de control al minții transformă oamenii în „zombi” „se întâmplă deja”.

În 1994, procesul de pace dintre tutsi și hutu din Rwanda a fost spulberat când avionul care îi transporta pe președintele țării Juvenal Habyarimana și pe președintele Burundii Cyprien Ntaryamira a fost doborât. În următoarele 100 de zile, „între opt sute de mii și un milion de bărbați, femei și copii au fost masacrați de extremiștii hutu - o rată a uciderilor de patru ori mai mare decât apogeul Holocaustului nazist”, potrivit Tribunalului Penal Internațional pentru Rwanda (ICTR). ICTR a pus sub acuzare „93 de persoane, inclusiv militari de rang înalt și oficiali guvernamentali, politicieni, oameni de afaceri, precum și lideri religioși, de miliție și mass-media”.

Dar crimele nu au fost comise la întâmplare și au fost efectuate dintr-o dată de „zombi”, așa cum spune Gilbert. „Acest genocid a rezultat din alegerea deliberată a unei elite moderne pentru a întreține ura și teama pentru a se menține la putere”, a explicat consilierul principal de la Human Right Watch în Africa și specialistul în Rwanda, Alison Des Forges, în „Leave none to tell the story”.

Miliții înarmate și antrenate în avans au condus multe dintre crimele care i-au vizat și pe politicienii hutu care au stat în cale. ICTR i-a condamnat pe făptuitori nu numai pentru crime, ci și pentru finanțarea și facilitarea acestora, și a dat inclusiv prima sentință împotriva actorilor mass-media pentru propaganda lor care susținea ura și apelurile la asasinate.

„La fel ca organizatorii, ucigașii care au executat genocidul nu au fost demoni sau roboți care au răspuns la forțe inevitable. Au fost oameni care au ales să facă rău. Zeci de mii, influențați de frică, ură sau speranță de profit, au făcut alegerea rapid și ușor”, scria Des Forges în 1999.

Studii fără legătură cu vaccinurile

La sfârșitul videoclipului, vocea care dublează în limba engleză menționează două articole, insinuând că sunt dovezi pentru frecvențele electromagnetice care transformă oamenii în zombi. Cu toate acestea, niciunul dintre aceste articole nu are legătură cu vaccinurile.

În martie 2016, The Guardian a publicat un articol despre o nouă metodă care activează rapid, reversibil și neinvaziv celulele creierului. Această nouă metodă care controlează circuitele creierului asociate cu comportamente complexe ale animalelor și care utilizează inginerie genetică pentru a crea o proteină magnetizată care activează anumite grupuri de celule nervoase de la distanță a fost dezvoltată de cercetători din Statele Unite pentru a afla cum generează creierul comportament. După ce l-au testat pe larve de pește-zebra și pe șoareci, cercetătorii au descoperit că aceștia pot controla de la distanță declanșarea neuronilor adânc în creier și, de asemenea, pot controla comportamentele complexe. Metode diferite cu același scop au fost folosite, de exemplu, în trecut pentru a regla nivelul glucozei din sânge la șoareci.

Articolul publicat de Defense One, un portal de știri despre apărare și securitate națională din SUA, a relatat pe 3 martie 2020 că Departamentul Apărării al SUA va ajuta la finanțarea unui studiu pentru a determina dacă un biosenzor inserat sub piele poate ajuta la detectarea unei infecții asemănătoare gripei chiar înainte ca simptomele să înceapă să apară. Creatorul ei, Profusa, un startup biomedical din SUA, a explicat aici în aceeași zi că scopul studiului este de a dezvolta un sistem de identificare timpurie pentru a detecta focarele de boli, atacurile biologice și pandemiile cu până la trei săptămâni mai devreme decât metodele actuale. Se preconiza că rezultatele studiului vor fi disponibile în 2021, dar până acum nu a fost făcută nicio actualizare cu privire la dezvoltarea acestuia.

Traducerea și adaptarea
COVID-19 VACCINARE